Marineret culottesteg på grill

Printer venlig version
Culottesteg på grill

Beskrivelse

Det kan måske umiddelbart lyde som et ambitiøst projekt at tilberede en culottesteg på grill. Ikke desto mindre er det faktisk lettere end man måske skulle tro. Det kræver dog at man har lidt udstyr i form af en god kulgegrill i en passende størrelse samt en foliebakke og meget gerne et stegetermometer.

Denne opskrift er på marineret culottesteg. Vær opmærksom på at kødet skal mairnere i mindst 4 timer før det er klar til at komme på grillen. Stegen kan dog også sagtens grilles uden marinade, hvis tiden er knap.

Ingredienser

2dlVand
1dlSojasauce
2spskSukker
1tskStødt ingefær
1tskTørret timian
1fedHvidløg (finthakket)
1 Culottesteg (renset og udbenet)
Til
Personer
Tilberedningstid5 timer

Fremgangsmåde

1. Start med at rense stegen for overskydende fedt og sener og rids et rudemønster i fedtlaget.

2. Bland vand, soya, ingefær, sukker, timian og hvidløg i en stor pose. Posen skal være stor nok til at kunne rumme stegen.

3. Put stegen i posen og luk den. Vend og drej posen så marianaden fordeles. Opbaver posen på køl i mindst 4 timer og gerne natten over. Vend posen en gang imellem.

4. Fjern culotten fra posen og stil marinaden tilbage på køl.

5. Fyld en grillstarter med briketter og tænd disse. Når briketterne er klar hældes de på grillens kulrist og fordeles ud til hver side med lige mange briketter på hver side. Der skal ikke være briketter midt på risten! Her stiller du i stedet en foliebakke, så den kan opfange saften, der drypper fra stegen.

6. Læg stegen på grillen og læg låget på med det samme. Grill kødet til det har opnået en kernetemperatur på mellem 55 og 58 grader. Fjern culotten fra grillen og lad den hvile i 10 til 15 minutter før servering.

7. Hæld den resterende i en gryde sammen med lidt vand og bring det i kog. Lad det simre 1 minut og server marinaden sammen med den grillede culotte.

Udgiv indhold